Excursions

Horta de Sant Joan


Horta de Sant Joan, és un poble de caràcter medieval. El nucli antic d’Horta està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Conjunt Històric. L’església parroquial data del segle XIII. Als carrers que donen a la plaça també trobem edificis interessants com casa Pessetes, casa Manuel de Joaquin, o la casa del Delme al carrer de la Comanda.

Al maig de 1898, Picasso amb un estat deporable va ser convidat pel seu amic Pallarès a la seva casa d’Horta per refer-se, i així fou com el juny de 1898 arriben al poble. Durant tot aquest període, Picasso se sent lliure per pintar i crear.

El turisme de natura es força important, Horta de Sant Joan és la principal entrada al Parc Natural dels Ports pel nord del massís, té dos arbres declarats arbre monumental, Lo Parot, pare de tots els arbres, i el Pi blanc, a prop hi pasa la Via Verda de la Terra alta y al peu de la muntanya de Santa Bàrbarahi ha el Convent de Nostra Senyora dels Àngels declarats Monument Històric Artístic. Del darrera del Convent surt un caminet que arriba a la cova de Sant Salvador. Al fons hi ha una imatge escultòrica del Sant protegida per una reixa de ferro i la font miraculosa.

A l’estiu, es pot prendre el bany als rius que travessen el terme. Al riu Canaleta trobem les Olles, uns bonics tolls i engorjats, formats per l’erosió quan el riu travessa uns bancs de pedra, enmig d’un ambient feréstec i a l’hivern es pot gaudir de la neu, quan la climatologia ho permet, perquè les seves muntanyes superen els 1.000 metres d’altitud.
La gastronomia d’Horta és rica i variada. Als restaurants d’Horta hi podreu trobar carns de gran qualitat procedents de les ramaderies del poble, que han estat alimentades de forma natural.

Per a més informació visiteu el següent enllaç, informació cedida pel ajuntament d’ Horta de Sant Joan.

Viladrau

Viladrau és un poble de muntanya situat a la vessant nord del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera.
Des de principis del segle XX, ha estat considerat un poble de acollida on els visitants arriben atrets per la bondat del seu clima, la puresa de les seves aigües i per la espectacularitat dels seus frondosos paisatges.
Una àmplia oferta hotelera i de restauració s’uneixen a un ric patrimoni natural i cultural especialment indicat per endinsar-se en un dels més rics espais naturals protegits.
El municipi desenvolupa un divers ventall d’activitats lúdiques i culturals amb la voluntat de donar a conèixer aquest especial territori tant a visitants com a estiuejants.
Especialment recomanables són:
. Els itineraris marcats i les sortides guiades
. L’Estiu Bandoler, al voltant d’en Serrallonga
. El Festival de música Marcos Redondo
. La Fira de la Castanya
. El Ball de les Bruixes

Per a més informació:
Oficina d’Informació de Viladrau – Punt d’Informació del Parc Natural del Montseny
Balcells i Morató, 3 17406 Viladrau
t. 93 884 80 35
a.e.: p.montseny.viladrau@diba.cat

web oficial de l’anjuntament de Viladrau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s