Llegit en altres blogs o webs

La Torre del Rellotge

Al blog de La meva Barcelona ens parlen de la “Torre del Rellotge”. Qui hagi passejat per la Barceloneta segurament l’haurà vist, és una torre amb forma de far però en comptes de tenir un focus té un rellotge. Té forma de far perquè és el que va ser des de la seva construcció en 1772 fins el 1904.

Al blog també ens explica la relació que té aquesta torre amb el pla que va idear Ildefons Cerdà per l’eixample de Barcelona i amb les avingudes del Paral.lel i la Merdiana.

Després ens parla que l’actual far de Barcelona, es troba a la muntanya de Montjuïc i ens esmenta les característiques tècniques d’aquest far.

Per conèixer més visitar el següent enllanç.

Les cornises de Barcelona


Al blog de Francesc Cornadó ens convida a que alcem la vista del sòl i observem el contrast que hi ha entre la racionalitat en el traçat dels carrers, amb l’anarquia que presenten les façanes a l’Eixample Barcelonès. Ens esmenta que les façanes no segueixen cap ordre en l’alçat i que el pitjor es pot veure en les línies superiors, en el coronament dels edificis.
Es pregunta el per què d’aquesta situació, el motiu pel qual els responsables de l’ordenació de l’Eixample no es van preocupar per la part vertical de l’ordenació de la ciutat.

Esmenta al Modernisme com la causa màxima del que ell anomena bogeria, a diferència del seny representada en els traçats horitzontals, és a dir l’Eixample és ordenat en el horitzontal però desordenat en el vertical.

Per a més informació visitar el següent enllaç.

De passeig pels turons de Barcelona


Barcelona és un lloc molt bonic i entretingut per passejar, la Rambla, el Passeig de Gràcia i altres avingudes menys cèntriques, així com els diferents barris tenen el seu encant. Però potser hi ha massa gent i potser hi ha massa ciment, i és que a Barcelona les zones verdes escassegen.
Tot i així és possible, i al blog d’Oh-Barcelona t’ho demostren, poder passar unes hores envoltat de verd en llocs molt propers. En turons que delimiten la ciutat, com el de Collserola o el de Montjuïc, o en aïllats enclavaments com poden ser el Parc del Guinardó o el Parc Güell.
A aquests parcs és possible arribar amb el transport públic i fàcilment pots passar un matí o una tarda amb la sensació de ser-hi a quilòmetres de Barcelona, però en realitat ser-hi a molt poc no només de la ciutat sinó del mateix centre.
Per a més informació visiteu el següent enllaç.

Ruta de xocolata a Barcelona: les millors 6 botigues de xocolata


Qualsevol persona que es doni un passeig per Barcelona, es donarà compte, per poc que es fixi, de la relació que té la ciutat amb la xocolata. De fet hi ha un museu dedicat a aquest manjar, on tot està realitzat amb xocolata, i una gran quantitat de llocs on poder assaborir. En moltes xocolateries, a més de poder comprar-lo es pot degustar de múltiples formes i sabors.

Si un no es decideix a quina botiga anar-hi per adquirir xocolata, al blog de la Casa Tortilla ens presenten les 6 millors botigues de xocolata de Barcelona, quatre d’elles es troben al districte de Ciutat Vella
Si voleu saber quines són haureu visitar el següent enllaç i ja és qüestió vostra de decidir si aquestes són les 6 millors o n’hi ha alguna altra que considereu millor.

Dracs i Barcelona: Una parella exòtica

Conxita Piñero en el seu blog “Barcelona en hores de oficina” ens mostra una ciutat fascinada pels dracs. De fet ens esmenta dos llibres, “No desperteu el drac” i Drakcelona. Barcelona ciutat de dracs “a més d’una entrada al blog de l’Ajuntament de Barcelona titulada” La Barcelona dels dracs “.

En l’article Conxita Piñero ens fa una anàlisi de la relació que té Barcelona amb aquest ésser mitològic. Des de l’origen del seu nom fins a la seva la relació amb els humans, sent benèvol en orient i malvat a occident, on era vist per un monstre vençut per un heroi, el bé venç el mal. De com va ser introduït en les cristianitzades festes i és utilitzat en correfocs o cercaviles, i de com es va representar en escuts d’armes de diferents reis.
Al blog ens explica que l’explosió de dracs vistos arreu de la ciutat es va produir amb el Modernisme, especialment a l’Eixample, seguit de Ciutat Vella. Encara que es pot trobar dracs arreu de la ciutat. Sent el més famosos de tots el del Park Güell, convertit en una icona per a la ciutat.
Per a més informació visiteu el següent enllaç.

36 hores a Barcelona

Lourdes Segade per al The New York Times

L’escriptora independent, Ingrid K. Williams va escriure un article de com passar 36 hores a Barcelona per al travel.nytimes.com

Des d’un divendres a les quatre de la tarda fins el diumenge al migdia. A l’article ens descobreix hora per hora tots aquells llocs que va visitar, així, ens explica què va veure els monuments construïts per Gaudí al Passeig de Gràcia i la Sagrada Família, de quina manera va comenaçar els dies, els seus passejos pel Raval o per la platja del Bogatell, en quins llocs va menjar, els museus als quals va assistir o com va acabar les nit.
Per a més informació visiteu el següent enllaç

Els Quatre Gats

Jorcarma

Al blog barcelonamodernista.blogspot.com ens introdueixen a la taverna modernista de “Els Quatre Gats”. Des de qui, a principis del segle XIX, va tenir la idea i els motius per les quals la va tenir, fins quins van ser els seus il · lustres comensals.
Un local d’ambient únic a Barcelona on es van celebrar nombroses tertúlies i exposat nombroses obres artístiques. Una taverna pensada per Pere Romeu i edificada per l’arquitecte Puig i Cadafalch perquè s’alimentés l’esperit intel · lectual. Aviat es convertiria en refugi per a artistes com Albéniz i Granados, Ramon Casas, Santiago Ruiñol, Joaquim Mir i Pablo Picasso.
Res d’això queda ja d’aquella època, però segueix sent un lloc molt especial.
Per llegir l’article complet visitar l’enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s